E: info@rutgerspps.nl      T: +31 71 581 07 90

   

PAPIER & KARTON

 

Papier en karton zijn veelzijdige materialen en van meet af aan een duurzaam product. De grondstoffen van papier en karton zijn hout en oud papier.

 

Hout is een hernieuwbaar materiaal bij uitstek. Het is milieuvriendelijker dan de meeste alternatieven. Tenminste als de houtwinning op een verantwoorde manier gebeurt. Verantwoord beheerde bossen dragen bij aan de vermindering van de klimaatverandering en houden rekening met de biodiversiteit. Keurmerken als FSC en PEFC stellen eisen aan duurzaam bosbeheer. Mede door de grote productiebossen van de hout- en papierindustrie groeit het bosoppervlak in Europa. Met zorg wordt bos verbouwd, geoogst en hergeplant. Alleen zo kan hout een duurzame en hernieuwbare grondstof zijn.

 

Oud papier is een belangrijke grondstof voor nieuw papier en karton. Met grafisch papier als kranten, tijdschriften en folders worden ook veel papieren en kartonnen verpakkingen gescheiden ingezameld. Het scheiden en hergebruiken van verpakkingen is duurzaam, omdat we besparen op het gebruik van fossiele brandstoffen. De gescheiden verpakkingen zijn grondstof voor nieuwe producten.

 

www.papierenkarton.org

Boomstammen.jpg

Boomstammen.jpg