top of page
MVO_220261186.jpg

MVO

“De wereld verandert door jouw voorbeeld, niet door jouw mening”
   Paolo Coelho
ONZE MVO VISIE

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ofwel MVO, past perfect bij de manier waarop Rutgers vormgeeft aan het bedrijf. Wij doen graag zaken op deze basis en hanteren dan ook een MVO-beleid dat is gebaseerd op ISO 26000, een internationale richtlijn voor MVO. Onze onderneming dient niet alleen winstgevend te zijn. Wij vinden het ook belangrijk om een aantrekkelijke en betrouwbare werkgever, leverancier en zakenpartner te zijn. Vanuit onze MVO visie omarmen wij een ethische bedrijfsvoering en worden de wereldwijd geaccepteerde mensenrechten en arbeidsrechten door ons gerespecteerd en ondersteund. Wij streven naar betere kansen voor het welzijn van onze medewerkers, de maatschappij en een beter milieu.

VOUWKARTON

Vouwkarton past perfect in de circulaire economie waar we naar streven. In een circulaire economie worden grondstoffen langer en hoogwaardiger in de keten gehouden in plaats van afgedankt na (eenmalig) gebruik. Zowel het economische behoud van de waarde als het creëren van nieuwe waarde staan centraal en dit is precies waardoor vouwkarton hier zo goed bij past. Vouwkarton biedt uitstekende circulaire eigenschappen: re-new en recycle. De nadruk ligt in de levenscyclus op het in de kringloop houden van de houtvezel.

 

Voor bedrijven is het belangrijk om goed te focussen op duurzaamheid en verduurzaming van bedrijfsprocessen en –producten. Je kunt een sterker merk creëren door gebruik te maken van duurzame verpakkingen van vouwkarton. Zo voeg je makkelijk de WOW-factor toe aan je merk én produceer je met een beter gevoel.

Brochure Maak je merk WOW omslag.jpg
FSC®

FSC® is een bekend milieukeurmerk dat zich richt op duurzaam en verantwoord bosbeheer. Milieukeurmerken helpen bedrijven én consumenten bij het maken van duurzame keuzes. Een keurmerk moet zich waarmaken en dit wordt gegarandeerd door een onafhankelijke controle bij de toekenning van het keurmerk aan bepaalde producten. Vouwkarton is een hernieuwbare bron. FSC® biedt de garantie dat de grondstof voor het vouwkarton afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

 

Rutgers is FSC® (FSC® C018419) gecertificeerd. Dit betekent dat wij jou altijd de garantie kunnen bieden dat wij met goed papier en karton werken, dat op verantwoorde wijze is geproduceerd.

bottom of page